Sommeraftener på terrassen

Sommeraftener på terrassen

Det er nu bestemt. Sommeren skal afholdes i Danmark. Hvad er mere dansk end duften af nyslået græs, smagen af solmodne jordbær, lyden af legene børn og os fra naboens grill? Næsten intet. Disse sommeraftener på terrassen er dog noget de fleste tager for givet eller gør alt for sjældent. Det skal der laves om på, men hvordan? Synes du, at du har en kedelig terrasse og en have der giver dig dårlig samvittighed at se på? Så læs med videre i artiklen og gør det nemt for dig selv med opskriften på en fantastisk sommeraften på terrassen.

En terrasse med plads til grill-hygge

Har du en terrasse? Hvis ikke, så er det på tide at få anlagt fliser eller få dig bygget et træterrasse! Det skulle være nemmere end det lyder. Hvis du ikke har en flade i din have, hvor der er plads til borde og stole, samt en grill, så er essensen af de lange sommeraftener næsten ikkeeksisterende. Indret din terrasse med kulørte lamper, eventuelt et lille overdækket areal, hvor du kan sidde i læ for vind og lade slyngplanter hænge fra det ene udhæng efter det andet. Du vil sent fortryde. Grillen kan være dit omdrejningspunkt, for den leverer maden og varmen. Køb derfor en flot facadedør ud til din terrasse, hvor du nemt kan gå fra køkkenet ud til grillen.

God grillmad

Grill eller barbecue, som amerikanerne kalder det er ikke just dansk. Alligevel har vi taget det nok så tæt ind til os, som var det vores egen opfindelse. For at få en ekstra god sommeraften på terrassen, så skal maden også være i top. Det er altså bare lidt mere rart at sidde længe over en god omgang mad, end noget som slet ikke fungere. Måske du tænker, at det eneste du kan grille er steaks og pølser, men der findes et utal af muligheder. Du kan grille stege og et hav af grøntsager. Aluminiumsbakker kan bruges til mere end du aner og forskellige stativer til din grill kan også give dig muligheden for at servere mad i verdensklasse til dine sommergæster.

En nem have med hyggelige sommerfornemmelser

Er du ikke et have-menneske, så vil du formentligt sidde og få dårlig samvittighed når du en hel aften skal sidde med udsigt til tilgroede bede og ukrudt i alle afkroge. Tag derfor en weekend, hvor du får taget haven i hånden og gjort den sommerklar. Haver kræver meget arbejde. Haven skal nok fortælle dig, hvornår du kommer til at kede dig. Hvis du har en masse jord, hvor ukrudtet kan komme op af, så få lagt fliser eller andet, således du nemmere kan passe det. En have der udelukkende består af en græsplæne, er ikke kedelig eller grim. Det er den først, når den ser forsømt ud. Gør det nemt for dig selv, så du kan nyde dine sommeraftener på terrassen med glæde.

>