Grill tilbehør – 7 ting som du ikke kan leve uden – Grilludstyr til grillsæsonen

7 Grill tilbehør som du ikke kan leve uden - Grilludstyr til grillsæsonen

Grillen har du allerede. Grill opskrifterne ligger klar. Forretten er forberedt. Men hvor godt udstyret er du? Hvis du kæmper med at bruge din almindelige køkkentang, og du ikke har en masse køkkenhåndklæder fremme, så brug denne guide til at være din hjælpende hånd. Når det kommer til at grille, så er jeg en stor fortaler for minimalisme. Der er en masse grilludstyr og grill tilbehør som du aldrig kommer til at få brug for. Men der er også nogle bestemte værktøjer som er helt nødvendige, og som du ikke kan grille uden.

 

En virkelig lang tang

Medmindre at du kan lide lugten af svedte knoer, så bør du anskaffe dig en grilltang. En virkelig lang grilltang, som er længere end din normale tang, som du har i køkkenet. Udover at den bør være lang, så er det også en fordel at vælge en tang i rustfrit stål. Sådan en lang grilltang kan holde dig på afstand fra grillen, og er beregnet til at vende dine steaks, kylling, pølser og endda store stege på grillen.

 

 

En grillbørste

Ordentlig vedligeholdelse er lige vigtig i forhold til at få succes med din grill, som en ordentlig grillteknik og en ren grill er en glad grill. Risterne i grillen er lavet af metal, som får fiskens og kyllings skind til at hænge grundigt fast i rillerne, og det betyder at der kommer en smag i den nye mad som der bliver lavet på grillen, som man ikke ligefrem ønsker. Så efter hver gang at du har grillet, bør der blive brugt en grillbørste af stål, som du kørere op og ned af grillens rist indtil de er helt rene. Hvis du gør det hver gang du har brugt grillen, så vil det gå hurtigt og du bruger kun et minut eller to på at gøre grillen ren hver gang.

Et godt tip er at lade grillen være tændt bagefter, mens du fjerner resterne, da de bliver lettere at fjerne på den måde.

Se et kæmpe udvalg af grilludstyr her

 

Naturlige grillkul

Hvis du tager et enkelt råd med fra denne guide, så bør det være dette. Brug kun naturligt kul. Ja, det er måske en smule mere besværligt end briketter. Men de brænder også varmere, og de brænder faktisk meget varmere end briketterne. Det er bedre til at svitse kød med, og renere for dine steaks og brugere som smager flamberet. Eftersom at naturlige briketter brænder hurtigere end nogle briketter, så kan det være at du skal have brug for noget hjælp til at få tændt dine kul, så leder os til den næste ting på listen.

 

Grillstarter

Har du lagt mærke til hvad der ikke har været på listen indtil videre? Lightervæske eller tændvæske. Årsagen til det er ret simpel, fordi hvis du har en grillstarter, så behøver du aldrig trykke på sådan en flaske igen, for at få gang i dine kul. Fyld din grillstarter med kul, riv et stykke avispapir i stykker under dine kul og sæt ild i dem. Efter 10-15 minutter så er dine kul klar og du kan bruge din grillstarter til at tænde flere kul når dine første kul er begyndt at køle ned.

 

Et præcist stegetermometer

Der er en masse restaurant tricks derude, hvor man kan vurdere hvornår kødet er færdigt, men sandheden er at der ikke er noget der fungere bedre end et stegetermometer, hvor du kan se temperaturen helt præcist. Selvom de koster en smule mere end dem man har der hænger på væggen, så kan man altså ikke leve uden, hvis man ønsker det bedste af det bedste kød. Hvis du skal tilberede en steg, så kan du med ro i maven sætte stegen over, hvorefter du kan nyde et glas rødvin med gæsterne indtil at du kan se at stegen har fået den korrekte temperatur og kan tages af grillen.

Dette stegetermometer er helt perfekt til dette.

 

Viskestykker

Den beskidte, og uundgåelige sandhed ved at grille er at det er beskidt arbejde. Det er også derfor restauranter altid har rigeligt med viskestykker i nærheden af deres arbejdspladser i køkkenet. Det er nødvendigt for at holde deres hænder rene. Hvis du kan skaffe nogle af 100% bomuld, så absorbere de langt bedre end de syntetiske, og holder meget længere. Udover det, så går der sandsynligvis heller ikke flammer i det, i forhold til hvis det er en blanding af polyester, hvor chancen for at der går ild i det er langt større. En af fordelene ved at købe dem af 100% bomuld, er at de er utroligt slidstærke. Jeg har haft mit i 5 år, og man kan nærmest ikke se at det har været brugt endnu.

 

En grillbakke

Jeg er en stor tilhænger af at man kan grille alt, og en grillbakke hvor du kan grille alt lige fra grøntsager til fisk og andre små råvarer, hvor du kan risikere at det enten sidder fast på risterne, eller fordi at maden har en størrelse hvor det kan falde ned igennem rillerne.

Se et kæmpe udvalg af grilludstyr her

 

Rengøring til grillen

Det kan nogle gange være svært at finde de rette ting til at gøre din grill ren med, så derfor er det også nogle af de ting vi vil komme med forslag til. Vi vil liste op nogle af de ting som du måske ikke er klar over du kan bruge til at rengøre din weber gasgrill, så den altid holder sig så god som ny.

Det vil være ting du sandsynligvis ikke kender, eller ting som du godt kender men bare ikke bruger i hverdagen til netop at rengøre din grill. 

Ultralydsrenser

En ultralydsrenser er faktisk ikke noget som særligt mange kender til. Men det er faktisk utrolig anvendeligt i mange situationer i næsten alle hjem. En ultralydsrenser kan nemlig fjerne skidt fra nærmest alt metal som kan holde til det, men så er du også sikker på at alt skiftet er fjernet fra dit udstyr. 

Nitrilhandsker

Når du skal rengøre din grill, så kan det være en fordel at du kan holde dine fingre fri for alt rengøringsmidler, og det kan også blive en smule glat at holde på de forskellige ting når du vasker dem af. Her vil nitrilhandsker kunne være en stor hjælp for dig, da du på den måde vil kunne holde dine fingre rene og undgå det hårde rengørinsmiddel du bruger til din grill.

Pletfjerner til fedtpletter

Når man griller, så kommer man ikke udenom at vil komme fedtpletter rundt omkring på både tøj og grill. Her skal du skaffe noget pletfjerner der kan fjerne disse fedtpletter fuldstændig. Det er nemlig besværligt at få fedtpletterne fjernet og jo længere der går jo mere træls og genstridige bliver disse pletter. Du kan eksempelvis finde en guide her til at fjerne fedtpletter så du undgår at spilde din tid på at få dem fjernet, når det kan gøres mere simpelt. 

 

>