Tips til grill-stegning

Grill stegning

1. Undgå maden hænger fast i grillristen:

Før du går i gang med at grille, kan du påfører grillristen olie så undgår du maden hænger fast. Du bør bruge sesamolie, da det har det højeste “brændpunkt”. Spray eller pensel aldrig risten direkte over grill-kullene, da olie der drypper ned på kullene vil antænde.

2. Påfyldning af flere kul:

Når du benytter en grillrist med hængslede sider til påfyldning af flere kul under stegning, kan du blot ligge de nye kul ned ovenpå de rødglødende kul – efter ca. 12-15 min er de nye kul rødglødende. På den måde undgår du at skulle tænde op i grillstarteren igen og du undgår at asken hvirvler rundt når du skal påfylde.

3. Undgå flammer under stegning:

Hvis du griller direkte bør du skære så meget overflødigt fedt af kødet som muligt. På denne måde undgår du flammer.

4. Hold på saften:

Når du har lagt kødet på grillen bør du ikke vende det de første par minutter – Det er i disse minutter safterne i kødet bindes fast.

5. Brug palet eller tang til kød:

Brug altid en palet eller tang til at vende kød på grillen med. En gaffel i kødet vil få alle de gode safter til at løbe fra kødet.

Vi anbefaler denne grilltang. Klik her

6. Mere smag til grillmaden:

Prøv at lave en lille foliebakke med f.eks. hvidvin, hvidløg, rosmarine osv. stil den enten direkte over kullenen på grillristen eller under grillristen. Det giver en fantastisk smag når du griller indirekte.

7. Urter på grillbriketterne:

Prøv at smide nogle tørre urter på grillbriketterne når du griller – det giver en fantastisk smag.

8. Grillspyd:

Undgå at maden hænger/brænder fast i grillspyd af træ ved at ligge dem i vand ca. 30 min før brug.