Alternativ grillmad – det skal du prøve til sommer

Mad på grillen

I takt med at vejret bliver bedre, er det tid til at finde grillen frem. Dette ved de fleste danskere, og der skal ofte ikke mange solskinstimer til, før danskerne står klar med grillkul og –handsker. Men i løbet af sommeren kan det ofte gå hen og blive en smule ensformigt at grille, og til sidst er det ikke altid det samme at sætte tænderne i en saftig og lyserød steak. I denne blog vil du blive præsenteret for to alternative og geniale grillretter, som du måske ikke helt troede, der kunne laves på grillen, eller som du aldrig har hørt om før.

Alternativ tilberedning at en klassisk suppe-ret

Det er svært at forestille sig, at man kan lave suppe på grillen, men faktisk er det blevet ganske populært at benytte sig af grillen til at forberede lækre supperetter. En af disse, som ellers generelt kategoriseres som værende en klassiker, er klar suppe med kød- og melboller.

Normalt forberedes denne ret alene i en gryde, hvor en fond opvarmes og kød- samt melboller tilsættes. Men flere har fået øjnene op for en alternativ tilberedning, hvortil grillen egner sig specielt godt. For at få mere bid og smag i kød- og melbollerne kan man nemlig grille dem på grillen og dermed få en mere røget smag og sprød konsistens – og så tager det ikke engang længere tid. Ønsker man også at tilsætte grøntsager til sin suppe, kan disse alternativt også grilles på grillen, således at også disse får den eftertragtede smag af grill efter tilberedning over åben ild.

Find dit grilludstyr hos Wupti – Det største udvalg og billigste udstyr

Tag retten ’Brændende Kærlighed’ til det næste niveau

Den næste ret er også en klassiker, og for mange er dette også en ret, man for Guds skyld ikke må lave om på, men når det er sagt, er der dog en lille ændring, man med fordel kan unde denne elskværdige, danske perle.

Normalt tilberedes Brændende Kærlighed ved, at man steger bacon og løg på panden eller i ovnen, men ved at tage grillen i brug tilføjer man en smag, der ikke kan fås ved at lave det på hverken panden eller i ovnen – nemlig den røgede smag, man får, når det laves over åben ild. Denne smag fungerer perfekt til den klassiske og hjertevarme ret, Brændende Kærlighed, og man skal da heller ikke være specielt eventyrlig for at vide, at det kun vil pryde retten, at den smager af grill, og dette giver ofte også en mere eftertragtet sprødhed. Du kan finde opskrifter og guides til begge retter på nettet ved en simpel Google-søgning.>