Der er mange måder at tilberede en laks på, men min ynglingsmåde at grille laksen. De naturlige olier holder den mør og lækker, men de søger også for at den har en let sprødhed på ydersiden af fisken.
Udover pizza og pasta, så må jeg sige, at denne grillede laks opskrift er en af de
Der findes mange som er stor fan af at få en grillet laks, ligesom mig, men hvis man ikke har styr på hvordan man griller sin laks, så kan det let ende galt, og da laks ikke er billigt, så er det utroligt træls at få en dårlig oplevelse og tilberede den forkert, så den ikke får den lækre smag, som laks bør have.
Derfor har jeg lavet denne guide, til dig som vil grille en laks og få den perfekte konsistens.
Denne guide er til dig, som både er helt nybegynder og som aldrig har grillet før i dit liv, men også til dig som er en erfaren grillmester, men som måske gerne vil have inspiration til hvordan du griller din laks, og imponere dine gæster.
Der er et par basis skridt du skal tage, for at grille den perfekte laks:
Sådan vælger du en frisk laks
Laks er relativt faste, som hjælper med at holde sammen på laksen når man griller den. Når du skal købe ind, så kig efter en fast og tydeligt udskåret fillet eller steak og undgå de laks med en stærk og fiskelugt.
Planlæg at grille laksen, den samme dag som du køber den, ellers så skal du wrappe den ind i den koldeste del af køleskabet i maksimalt op til 2 dage.
Hvis den tidligere har været frosset ned, så kan du fryse den ned i helt optil 3 måneder.
Hvis fisken er frossen, så læg den i køleskabet i 1 til 2 dage.
Tip til køb af laks: En laksesteak et stykke af laksen, som er skåret af en stor laks, og som regel er mellem 1 og 2,5 cm tykt. En filet er et benløst stykke af fisken, som er skåret af fra siden på fisken, og fjernet fra benene. Du kan købe den med skind på, eller spørge om fiskehandleren vil fjerne skindet.
Forvarm din grill
Du skal forvarme din grill til en høj varme, så du kan brænde alt væk, som måtte være på selve grillen. Efter at grillen har været skruet højt op for i nogle minutter, så brug grill børsten til at gøre den grundigt ren. Derefter skal du skrue ned ofr varmen til ’’mellemvarme’’, når du skal grille din laks. Dette giver også laksen nogle dejlige grillmærker, uden at brænde den på ydersiden.
Giv din grill olie
Du skal sikre at din grill, eller nærmere bestemt grillens riller har masserer af olie på sig. Den eneste måde hvor du kan ødelægge din laks, er ved at den hænger fast ved grillen og går i stykker. Den letteste måde at give din grill olie, er ved at hælde noget vegetabilsk olie på noget papir, og gnid olien på grillen langs alle rillerne. Sørg for at få olie over det hele, så du ikke kommer til at opleve at laksen hænger ved i kanterne.
Forbered din laks
Laks har en virkeligt dejlig naturlig smag, helt uden nogle krydderier eller andet, så det eneste du faktisk skal krydre den med er en smule salg og peber.
Inden du griller den, bør du lige rense den, og duppe den tør med papir forsigtigt.
Få laksen på grillen
Placer laksen på grillen diagonalt, så du får de der små grill mærker. Grill laksen i cirka 3 minutter per 2 centimeters tykkelse. Der er intet værre end en laks der har fået for meget! Laksen falder let fra hinanden med en gaffel hvis du gør det rigtigt, og husk at teste det når laksen er blevet vendt om og føles en smule fast. Brug en bred spartel til at fjerne laksen fra grillen.
Derefter skal du sprøjte noget citron på laksen, og så er den klar.
Konklusion
Der findes mange måder at grille en laks på, men denne måde giver dig med ret stor sikkerhed en virkeligt lækker laks, med let sprød skorpe og saftig indeni. Du behøver ikke at være ekspert for at grille den perfekte laks, og det tager dig maksimalt 15 minutter at tilberede laksen.
Bon appetit!>