Sådan griller du om vinteren – 11 af de bedste tips til vintergrillen

Sådan griller du om vinteren

Der er iskoldt udenfor. Alle i mit kvarter, inkluderet mig selv har fjernet sne med skovl og salt udenfor i vintertøjet, så man kan komme ud med bilen efter hver gang der er faldet sne.

Og mens vi alle sammen graver vores huse fri for sne samt bruger tid på alle vores indendørshobbyer (og jeg da også skrevet en del på denne blog, hvor jeg hjælper dig med at grille om vinteren samt nogle af mine andre sider såsom pengeskole.dk, stabilokonomi.dk, udbetalingsoversigt.dk og crowdlendingdanmark.dk, så er der en meget vigtig ting, som vi ikke må glemme, og det er at: fjerne sneen fra grillen!

Ja, du læste rigtigt. Jeg kender mange, som mener at når vinteren kommer, så er grillsæsonen forbi, men det kan ikke være længere væk fra sandheden. Du kan sagtens grille året rundt, og jeg elsker at tænde op for grillen når der er minus grader udenfor, og stå med en kold øl mens man laver maden.

Derfor syntes jeg at det er på sin plads at give min bedste tips til at grille succesfuldt året rundt, 365 dage om året. Også når der er sne og minusgrader udenfor.

  1. Tag dit bedste vintertøj på, så du kan holde varmen.

Jeg ved godt at din grill måske er varm, men tag nu for guds skyld noget ordentligt tøj på, og husk at undgå halstørklæder og andet overtøj som kan komme i kontakt med grillen, når du er godt i gang med at stege dine lækre bøffer i minusgrader udenfor. Det vil dine hænder, øre og ansigt blive glad for senere.

Det er bedre at være godt klædt på, tag en af dine gæster med udenfor og så kan i nyde den dejlige vinterluft, mens i hygger jer ved grillen som trods alt afgiver en del varme.

  1. Vinterhandskerhandsker er ikke grillhandsker

Sørg for at tage nogle ordentlige grillhandsker på når du skal betjene grillen. Der er en årsag til at man laver grillhandsker, og bruger dem når man griller. Ofte så er mange vinterhandsker lavet af syntetisk materiale som polyester eller bomuld, eller måske endda en blanding. Men her skal du huske at begge dele brænder forfærdeligt godt, hvilket nemt kan give dig en slem forbrænding, hvis ilden får fat.

  1. Grill aldrig i din garage eller under et overhæng.

Uanset hvad vejret der er, om der er sne, regn eller vind, så bør du koncentrere dig om at grille sikkert, så derfor bør du altid grille mindst en meter fra alt materiale som kan antænde og i et godt ventileret område, hvor du ikke kommer til at stå og indånde dampe og røg.

  1. Fjern sneen omkring grillen.

Sørg for at få fjernet alt sneen og isen inden du tænder grillen. Vejret alene vil sænke temperaturen indeni grillen, så alt sne vil få sænke temperaturen. Sørg også for at du har fået fjernet sneen omkring grillen, da du har brug for plads omkring dig til at bevæge dig rundt, og derudover så er det også vigtigt at du giver din grill nok tid til at blive foropvarmet, så den har opnået den korrekte temperatur til maden.

  1. Vær forberedt med ekstra brændstof.

Grilltiden blive sandsynligvis ekstra forlænget og grillen bruger sikkert også en smule ekstra brændstof for at opnå den korrekte temperatur. Derfor skal du være forberedt med ekstra grillkul eller have en ekstra gastank i nærheden. Et trick er at få noget læ til din grill, da det vil hjælpe med at kontrollere ilden bedre, og stille grillen vinkelret med vinden. Dette vil også gøre det lettere at styre temperaturen i grillen, selv hvis du skal lave mad i flere timer.

  1. Vær tålmodig.

Selvom der er mange minusgrader og en vild blæst, så skal din grill nok klare jobbet alligevel. Men du skal dog planlægge at bruge ekstra 5-10 minutter på at få forvarmet din grill i forhold til i de varmere måneder. Men når først den har nået den ønskede temperatur, så skal den nok holde den.

 

  1. Et stegetermometer er din ven.

Når vintertemperaturen er ankommet, så er det altid en god ide at bruge et stegetermometer, når du skal se om dit kød har fået den rette temperatur og bliver grillet til perfektion. Der kan godt gå lidt længere tid med at opnå den korrekte temperatur i kødet, når der er minus grader udenfor, så derfor så kan man ikke bruge de forskellige opskrifter hvor der f.eks. står skrevet, at maden skal grilles i 30 minutter, da tiden sikkert bliver forlænget.

  1. Husk at grille med låget lukket.

Når du griller og temperaturerne udenfor er under frysepunktet, så vil det uden tvivl lede til at madlavningen kan komme til at tage en smule længere tid. Derfor er det vigtigt at du ikke hele tiden åbner for låget på grillen, da den kolde luft hurtigt siver ind i grillen og erstatter den varme luft. Jo mere du åbner for låget, jo længere tid tager det at grille maden.

  1. Grill det du kender.

Vinteren er et fantastisk tidspunkt at holde sig til de opskrifter som du allerede kender ind og ud, så du kan effektivisere din grilltid.

 

  1. Hold din grill dækket med et overtræk.

Når du ikke bruger din grill og især om vinteren, så er det vigtigt at du får købt et overtræk til din grill, for at beskytte den imod naturen. Uanset om der er sommer eller vinter, så bør du bruge et overtræk til grillen for at beskytte den og holde den flot så længe som muligt. Uanset hvor god du er til at smøre din grill med olie, og hvad du ellers gør for at holde den pæn, så kan det ikke lade sig gøre særligt længe hvis du ikke har den overdækket med et overtræk. Udover at den passer på grillen for naturen, så undgår du også at naboens kat, som måske bruger grillen som seng eller lignende og efterlader en masse hår i selve grillen.

  1. Smør din grill grundigt ind.

Når du bruger din grill meget, så vil du gerne have at den stadig fremstår som ny, selvom den faktisk er flere år gammel. Derfor kan du med fordel tøre din grill af med en klud, så du får fjernet asketester og madrester fra den med en rengøringsklud. Hvis du har en metalgrill, så kan du smøre grillens yderside ind i WD40 men husk for gudsskyld, at du ikke skal smøre grillens inderside da det er giftigt. Når du sætter dækket over igen, så skal du have tørret grillen af, så du er sikker på at den er fuldstændig tør.

Og så et bonus tip:

  1. Vælg det rigtige kød.

Når du skal grille om vinteren, så kan du lige så godt gøre det let for dig selv. Derfor kan du med fordel vælge at grille kød, som ikke skal have særligt lang tid i grillen. Det kan være kød som tynde bøffer, kyllinger fileter og lignende. Men du kan også vælge at gå i den anden retning og vælge kød som skal have lang tid, og som kan stå og passe sig selv. Så kan du stå indenfor i varmen og hurtigt smutte ud og tjekke temperaturen på stegetermometeret mens kødet steger derude.

Nu vil jeg (hvis du vil have mig undskyldt) tage min jakke og gå ud til min grill. Jeg håber også, at du følger efter snart.>