11 af det bedste og mest nødvendige tilbehør til grillen

11 af det bedste og mest nødvendige tilbehør til grillen

Når man skal grille, så er der en hel masse forskellige ting man skal have styr på og især tilbehøret er noget af det man ikke lige umiddelbart tænker over, når man køber en ny grill. Men det er utroligt vigtigt og noget du ikke må glemme!

 

Grill og tilbehør til grillen

Når du skal vælge imellem en gasgrill og en kulgrill, så er det et spørgsmål om livsstil (og kan blive en meget overophedet debat) og noget som vi aldrig bliver enige om. Men værktøjerne som vi bruger når vi går udenfor i det lækre grillvejr, kan afgøre hvordan grillsæsonen ender for dig. Jeg har her samlet nogle af vores favorit grilltilbehør, som er lige fra det helt basistilbehør til det mere specialiserede tilbehør, som give dig fantastiske resultater. Enhver af disse grillredskaber kan blive en fantastisk gave til alle som elsker at grille.

 

En spartel med langt håndtag

En god grillspartel bør have et langt håndtag, som tillader dig at få spartlen under maden med lethed. Silikone og metal spartler fungere bedst når du griller, og med et langt håndtag så du kan holde dine hænder væk fra varmen er bedst. Spartlen fungere bedst med fiskefileter og andre slags lækker mad som skal vendes på grillen.

 

En grillstarter til kul

Hvis du har en kulgrill, så er den letteste måde at tænde kul og briketter, at bruge en grillstarter. Det er bedst at vælge en grillstarter med stor kapacitet, eftersom du sandsynligvis vil opdage at du skal bruge to grillstartere for at tænde nok kul til din grill (en traditionel kuglegrill fungere mest effektivt med omkring 50 briketter). Brug noget krøllet avispapir for at tænd ilden. Lad kullene brænde indtil de er dækket med hvid aske, hvilket indikere at de har den perfekte grilltemperatur.

 

Grillhandsker

Ikke antag at de små søde køkkenhandsker som du bruger i køkkenet, kan klare den varme grill. Store grillhandsker, som næsten når op til albuerne er de bedste. Der er en masse valg på markedet derude, og der findes forskellige grillhandsker med high-tech materiale såsom silikone, læder og brandsikkert materiale og mere. Målet er at finde nogle som kan beskytte dig imod varmen eller flammerne når du vender dine brugere ude på grillen, håndtere kullene i grillen eller når du flytter maden fra den ene side til den anden.

 

Stegetermometer

For at gøre alle som er med til at grille glade, og endnu vigtigere sunde og raske, så er et stegetermometer din bedste ven. Indsæt stegetermometeret i midten af den tykkeste del på maden, og væk fra benene. Oksekød skal mindst have 62 grader, Svinekød 71 grader, lammekød 62 grader og fjerkræ 73 grader. Eftersom de forskellige griller kan grille maden med forskellige hastigheder, så hold øje med kødet så du ikke giver det for meget. Husk at lade kødet hvilke i nogle minutter efter du tager det af grillen, for at kødet kan blive saftigere og give det en bedre smag.

Grillbørste af stål

Husk at Holde din grillrist ren, da det er den sidste sikkerhed du har for at undgå at blive syg når du griller. Hver gang du griller, så forvarm grillen med alle brænderne på fuld skrue, i 10 minutter for at fjerne resterne fra tidligere madlavning, og gør det let at fjerne. Derefter skal du børste grillens riller med en grillbørste, og rengøre risten grundigt, så det hele er rent og uden madrester. Vi anbefaler en stålbørste som denne som holder længe og hvor du ikke skal være bange for at den ødelægger grillen.

 

En pensel

Brug en pensel til dine marinader, olie og lignende når du skal have marinerede din mad. Det er en måde at give ekstra god mad til dine grillmåltider og hjælper med at holde maden saftig. Den klassiske pensel er lavet af plastikhår, hvilket er en potentiel fælde for bakterier, eftersom de ikke kan blive gjort rene i opvaskemaskinen. For at holde din børste ren, så skal du rense den grundigt for at dræbe bakterierne. De nyeste børster er lavet i et materiale som kan holde til at komme i opvaskemaskinen, og vi anbefaler denne silikone børste som er langt lettere at holde fri fra bakterier. Det eneste problem med disse børster er at de ikke holder lige så godt på væsken, så du skal nok dyppe den et par ekstra gange i din marinade.

 

grilltang med langt håndtag

En tang, særligt dem med et langt håndtag er helt ideelle som tilbehør til grillen. De kan blive brugt til alt slags mad, lige fra tykke steaks og hamburgere til tynde asparges. Ved at tage en lang grilltang i stedet for en gaffel vil også hjælpe dig med at holde din mad saftig, da gaflen vil lavehuller i kødet og lade en masse saft løbe ud af kødet. Udover det, så vil det lange håndtag holde dine hænder væk fra varmen. Vi anbefaler en tang som denne i rustfrit stål, så du også lettere kan holde den ren.

 

Grillplanke

Griller du på en grillplanke, så kan du få en mild og røget smag og holde smagen saftig takket være den damp der kommer fra træet. Planken passer til de fleste griller, som findes i en masse trævarianter. Mad som passer godt med en grillplanke er laksen og andet mad fra havet, men også kylling og svinekød kan tilberedes på en grillplanke og faktisk det meste kød, hvor man ønsker en stærk og røget aroma. Man kan finde disse grillplanker i mange butikker derude, men vi anbefaler denne grillplanke i cedertræ.

 

Grillbakke

Der findes et utal af grillgadgets derude, men en grillbakke til alle formål er virkeligt et brugbart værktøj. De er særligt gode til at grille udskåret grøntsager, fisk som går let i stykker, frugt og andre madtyper som er små og som du ikke vil have skal falde igennem risten på grillen. Der findes mange versioner af grillbakker, nogle er store, andre er små og nogle er lavet særligt til visse råvare. Det er dog vigtigt at hvis der er belægning på, som gør at maden ikke sidder fast, at du undgår at bruge sæbe på din grillbakke, da den kan ødelægge belægningen så maden sidder fast efter få ganges brug. En holm grillbakke er et glimrende valg i rustfrit stål.

 

Grillspyd

Grillspyd er noget af det man helt sikkert sammenligner med lækker grillmad om sommeren (og resten af året). Du kan let lave dine helt egne grillspyd med alle slags forskellige ingredienser og smagsvarianter. Disse træspyd som man ofte bruger, er meget billige og lette at finde hos din lokale købmand. Bare husk at gøre dine træspyd våde, ved at lægge dem i vand i 30 minutter inden du bruger dem, ellers så brænder de, og din mad bliver ødelagt. Hvis du griller ofte, så kan du også investere i rigtige grillspyd i metal som kan bruge brugt uden at du skal gøre dem våde og kommer i mange varianter, former og størrelser.

 

Konklusion

Der findes utroligt meget godt tilbehør til grillen, som du nærmest ikke kan leve uden, men der findes også mange ting som du sandsynligvis aldrig får brugt hvis du køber det. Disse overstående ting på denne liste er ting som du nærmest uanset erfaring får brug og bliver glad for at have, når sommeren kommer og du skal i gang med at grille for alvor. Brug derfor denne liste som inspiration til når du skal i gang med grillsæsonen og få styr på dit tilbehør til grillen inden du kommer til at mangle det.