Top 5 grill tilbehør til sommeren ifølge en grillmester

Top 5 grill tilbehør til sommeren ifølge en grillmester

Grillsæsonen er her! Det er endeligt blevet perfekt vejr til at tænde op i grillen.

Jeg vil sikre at du ved alt du skal vinde inden du går i gang med at kaste brugere på din skinnende nye grill i baghaven, så derfor har jeg valgt at lave denne guide, så du ved præcist hvilket tilbehør til grillen du skal bruge, så du ikke kommer til at mangle det i løbet af sommeren.

Det kan være tilbehør som kan hjælpe med at vende kødet, få grillen til at se ud som ny eller bare fjerne maden fra grillen når du er færdig. Du behøver ikke at købe en hel grillbutiks sortiment for at blive en sand grillmester, men der er nogle nødvendige tilbehør til grillen, som man nærmest ikke kan leve uden. Jeg har personligt selv købt mig fattig i grill tilbehør selv inden jeg overhoved havde fået samlet min egen første grill og jeg kom ikke til at bruge halvdelen af det.

Grundet mine egne tidligere fejlkøb, så har jeg lavet denne top 5 over grill tilbehør, så du ikke begår samme nybegynder fejl som mig og køber en masse grill tilbehør som man aldrig får brugt.

1.      Grilltang med langt håndtag

Når du vender kød, så er det bedre at bruge en tang og ikke prikke hul på kødet som man gør med en gaffel. En grilltang er fantastisk da du kan holde kødet intakt og undgå at lave en masse huller i kødet, som saften siver ud af, når det ligger på grillen og syder.

En tang i rustfrit stål er at fortrække på den lange bane, eftersom de kan holde længere (jeg har haft min i 8 år) og så fortrækker jeg at de har et langt håndtag, så jeg slipper for at brænde hænderne over grillen når jeg bruger den. Udover det, så fortrækker jeg at grilltangen har en form som er let at holde om, hvis man kommer til at løfte tunge bøffer, så man ikke kommer til at tabe kødet når man skal flytte det.

 

2.      Grillbørste med langt håndtag

Når du skal gøre din grill ren, så er det vigtigt at du bruger det rigtige tilbehør. Jeg fortrækker at bruge en grillbørste af metal, selvom der er en meget lille chance for at børsterne falder ud og ender i maden.

Hvis du vælger at købe en grillbørste, så anbefaler jeg at købe en, hvor børsterne sidder fast i snoet fast i ståltråd. Hvis du virkeligt vil være sikker, så kan du også købe en skraber som ikke har nogle stålbørster overhoved. Sådan en skraber får måske ikke gjort risten helt ren, men der er i hvert fald ingen risiko for at de små børster falder ud.

Den grillbørste i rustfrit stål har børsterne flettet grundigt ind i håndtaget. Børsten er lavet i et materiale så den ikke går i stykker under pres og så er den ret lang, så du kan holde hænderne væk fra grillen når den er varm ved brug af den.

 

3.      Grillhandsker

Når du arbejder med ild, så er det bedst at bedst at beskytte dine hænder og arme fra varmen. Du har måske nogle handsker, som du burger når du bager derhjemme, som er lavet til en ovn, men de er altså ikke gode nok til at beskytte dig imod ilden fra en grill. Derfor bør du købe nogle grillhandsker som kan holde til varmere temperaturer og endda ild.

Disse grillhandsker kan holde til høje temperaturer og koster ikke særligt meget, og du kan forvente at have dem i mange år afhængig af hvor meget du får dem brugt. Hvis du ikke vælger denne type, så skal du huske at købe grillhandsker som lange nok til at dække op til albuen, så du kan undgå at få brændt armen hvis du løfter et varmt fad og får forkert fat.

4.      Stegetermometer

Uanset om du vælger et simpelt termometer eller et mere smart og teknologisk et som viser temperaturen på din smartphone, så skal du bruge et stegetermometer uanset hvad. Særligt hvis du skal lave et stort stykke kød, såsom en stor svinecuvette eller steg.

Du kan holde øje temperaturen løbende, for en grill kan hurtigt komme op på nogle høje temperaturer og derfor kan man let komme til at give kødet for meget så det bliver tørt. Det er vigtigt at du sørger for at sætte termometeret i midten af kødet, hvor det er størst for at få den korrekte måling.

Hvis du vil have et termometer som du kan bruge i mange år og som du kan stole på, så anbefaler jeg et stegetermometer som fungere uden en masse teknologi og derfor skal du ikke bekymre dig om at det går i stykker.

5.      Grillstarter til en kulgrill

En grillstarter til når du skal tænde dine kul i kulgrillen, er et fantastisk alternativ til den gamle metode, hvor du tænder kullene med lightervæske. Det er at fortrække at undgå at bruge lighter væske, da det kan give en smag til maden, som du ikke kan lide hvilket også gør at en grillstarter kan hjælpe dig med at få gang i kullene uden lightervæsken.

Derudover så har den også en anden fordel, som er værd at huske. Hvis man som nybegynder i grillverdenen skal tænde op i kul på almindelig vis, så er det faktisk ikke særlig let. Første gang jeg skulle have gang i en kulgrill, anede jeg intet om grillstartere (eller lightervæske for den sags skyld), så jeg forsøgte at bruge papir under noget kul i selve grillen, og resultatet var at kun halvdelen af kullene endte med at være tændt, og jeg brugte næsten en time. Vi endte bare med at bruge panden fordi jeg gav op.

Men selv som nybegynder, så er en grillstarter let at bruge og du kan faktisk ikke gøre det forkert.

Jeg anbefaler en grillstarter. Den er rimelig stor hvilket betyder at du kan have meget i den og undgår at have gang i flere grillstartere på én gang.

Er det ok at købe billigt grill tilbehør?

Mange grill entusiaster mener at de dyre mærker som webergrillen og tilbehør til grillen i de dyreste mærker er det eneste der fungerer. Men passer det overhoved? Nej!
Faktisk så er det ofte næsten de samme produkter man køber, men bare med forskellige logoer og navne på dem. Hvis du lægger mærke til alt det grill tilbehør som jeg har nævnt her i artiklen, så er det alt sammen i den lave prisklasse som de fleste kan være med på, og jeg køber sjældent grill tilbehør i kendte mærkevarer, af den simple årsag at de ofte ikke er bedre end alle de andre produkter der findes på markedet derude.

Det er naturligvis vigtigt at huske at når du køber grill tilbehør, at det holder i mange år og derfor er det ikke noget du kommer til at bruge mange penge på, hvis man ser på den lange bane.

Konklusion

Jeg håber at denne guide til at finde det vigtigste grill tilbehør har hjulpet dig i din jagt på det vigtigste udstyr til grillen, så du ikke køber dig fattig i udstyr som du aldrig får brugt. Når grillsæsonen starter, så kan du lige så godt komme ordentligt fra start.

Relevant artikel:

Hvad er bedst, kulgrill eller gasgrill?>