Lammekoteletten er skåret på tværs af ryggen, så man får denne dejlige størrelse.
Serveret med: pommes rosti, som er bagt i en cucotte, med lidt timian og pisket æg.
Fine haricoverte og en grøn pebersauce. Eventuel en god salat.
- 4 personer
- 8 dobbelte koteletter a ca. 120-130g.
- 1 kvist frisk eller 1 tsk. tørret rosmarin
- 2-3 fed hvidløg
- 2 kviste frisk eller ½ tsk. tørret timian
- 3 store bagekartofler
- 1 æg
- 1-2 spsk. Lamme bouillon
- 1 stk. grønne syltede peberkorn
- ¼ dl piskefløde
- lidt kulør 500g haricoverte
Bagekartoflerne vaskes og snittes i tændstikstørrelse, skylles i koldt vand.
Pisk ægget i en skål, kom timian bladene i og de skyllede kartofler, drys ½ tsk. groft salt over og vend det hele godt. Smør 8 små aluforme med lidt olie og pres kartoffelmassen ned i formene.
Nb. På billedet kan ses de færdige kartofler med og uden forme.
Grillen tændes (indirekte medium varme.) Kartoffelformene sættes på risten og låget lægges på. Skal bage i ca. min 30. Saucen laves i følge anvisningen på bouillon æsken, monteres med fløde og tilsættes peberkornene. Når kartoflerne føles faste i formen, tages de af og holdes varme under et stykke alufolie, læg lammekoteletterne på grillen , over den varme del (direkte) drys dem med lidt hvidløg og finthakket rosmarin, sæt bønnerne over så det hele kan være færdigt samtidig.
Eventuel en god salat, efter eget ønske.>